Blog

Tips voor (je) tuin en terras

Het zonnetje begint weer volop te schijnen en de zomer komt er aan. Dé ideale moment dus om je vakantiehuis nog meer cachet te geven en ook de tuin zomers in te richten. Ik geef je graag enkele tips die je, ongeacht de grootte van je tuin, kan toepassen.

Tip 1 – creëer een oase van rust
Een grote tuin op het platteland of een gezellig stadstuintje? Probeer er een oase van rust te creëren, zodat je ontsnapt aan het drukke dagdagelijkse leven. Hoe? Dit doe je door het kleurenpalet van in je vakantiehuis door te trekken naar je tuin. Veel aardetinten binnenshuis? Trek dit dan door naar je tuin. Muntgroene of oker tinten in je tweede verblijf? Gebruik dan dezelfde kleurtinten voor je accessoires in je tuin.

Tip 2 – let op het materiaal
Tuinmeubelen blijven vaak voor een lange periode of het hele jaar door buitenstaan. Daarom is het belangrijk stil te staan bij het materiaal dat je kiest. Zo zijn aluminium en PVC tuinmeubelen roestvrij, vragen de materialen rotan en riet slechts een jaarlijkse onderhoudsbeurt en zijn hardhouten tuinmeubelen (zoals bij teakhout en ceder) enorm sterke materialen, maar vereisen ze meermaals per jaar onderhoud.

Tip 3 – berg onnodige spullen op
Een tuin is meer dan gras, bomen en planten. De aankleding rond je tuinmeubels is net zo belangrijk. Koos je het juiste materiaal van je loungeset, tuinstoel en/of parasol? Ga dan aan de slag met details die het extra gezellig maken. Zo kan je een vuurkorf voorzien, een mooie opberg box met plaids onder de tuinbank plaatsen en wandlampjes hangen aan je beschutting of kale muur in je tuin.

Succes met bovenstaande tips en geniet van de zonnige dagen!
Liever de tuin van je vakantiehuis laten inrichten door een expert? Neem dan gerust contact met me op voor een afspraak.

Veel liefs,

BRON